Status prawny osób świadczących pracę w ramach umownego zatrudnienia nietypowego - Florczak, Izabela (Wydawnictwo Uniwersytetu Lódzkiego, 2017)
"W publikacji w sposób kompleksowy został przedstawiony status prawny osób świadczących pracę w ramach umownego zatrudnienia nietypowego. Punkt wyjścia do prowadzonych rozważań stanowi etap nawiązywania stosunku prawnego, następnie prezentowany jest status prawny osób świadczących pracę w fazie realizacji zatrudnienia, uprawnień zbiorowych oraz ustawania stosunku prawnego. Całościowe omówienie statusu prawnego osób świadczących pracę w ramach umownego zatrudnienia nietypowego ujawnia szereg różnic względem zatrudnienia typowego, pozwalając na dokonanie ich prawnej oceny."-- Provided by publisher
"Stan prawny na dzień 15 stycznia 2017 r."--Copyright page
Keywords: Labor contract -- Poland.; Labor laws and legislation -- Poland.